Bier tips


Witbier

Het meest opvallende witbier die ik ken is Witte Raaf, deze is wel erg smaakvol en daarom ook apart, het heeft een kruidig karakter.
Een erg licht Witbiertje is Hoegaarden Witbier, deze is meer geschikt voor in de warme zomerdagen en bij sterke dorst.

Bokbier

Een lekker bier is Kroon Bokbier, deze heeft een vrij pittige smaak en is overwegend gerstemoutig en is vrij Complex.
Een duur maar wel een lekker en apart Bokbier is Chouffe Bok, de smaak is uniek, het is nogal kruidig
Een bier met een meer stevige smaak is Bavaria Tarwebok, het is iets bitter en wat strak toch is deze ook rond te noemen
Een bier met weer een heel andere smaak is Ossebock. Deze nogal bitter en hoppig. Het heeft een strak karakter en is droog en bovendien weinig zoet.

Pils

Een lekker stevige smaakvolle pils is Grolsch Pilsener. Het is enigzins bitter en hoppig, uit de fles heeft deze meer van deze kenmerken dan uit glas, dan is deze zachter en lichter van karakter, ook heeft deze dan een meer gerstemoutig karakter. In Enschede waarschijnlijk het meest gedronken bier.
Een wat meer zachte en gerstemouterig bier is Bavaria Pilsener. Deze drinkt snel door en is vooral prettig tijdens de warmere dagen.
Heineken Pilsener is een meer licht-fruitig bier, ook deze is vrij zacht en losjes van karakter.
Een echte zuivere pils-smaak heeft Bitburger, deze heeft een hoppig karakter en is goed doordrinkbaar, Deze Pils is vrij bitter.
De Pils der pilsen is Pilsener Urquell. Deze wordt in de Tsjechische Republiek gebrouwen. De smaak is uitgesproken apart. Waarschijnlijk gebruiken ze speciaal hop ervoor. Het heeft een meer "groenige" smaak.

Meibock

Hertog Jan Meibock is smaakvol en warm van karakter. Brand Meibock is daarentegen wat steviger en hoppiger ook dit bier is gul met smaak. Iets minder hoppig maar wel zoeter is Alfa Lentebok.

Triple

De meeste triples verschillen nogal. La Guillotine is strak en scherp van karakter en is nogal hoppig en bitter. Een zoet en wat zurig biertje is Het Elfde Gebod iets hoppig en bitter, heeft een volle smaak. Leffe Triple is mild en zoetig van karakter, verder heeft het een fris karakter.

Kriek

Een biertje dat erg fruitig is is: Timmermans Kriek . Een bescheidener bier is Belle-Vue Kriek , de biersmaak wordt hiet niet overheerst door de fruitsmaak.