Recept gemberbananentaart

Na vele keren uitproberen heb is het me gelukt om een erg lekkere gemberbananentaart te bereiden.
Deze maak ik met biologische ingrediënten die ik voornamelijk bij de Ekoplaza koop.

Cripsen

Voor dit recept heb je een cripsplaat nodig en een combimagnetron, waarbij de magnetron en de grill gecombineerd kan worden. Hete lucht wordt hierbij niet gebruikt.
De cripsplaat zelf wordt warm door de magnetronstraling. Hierdoor wordt de taart snel en gelijkmatig warm en gaar.

Alternatief voor Cripsen

Ik heb dezelfde taart niet op een andere manier gemaakt, maar ik denk dat dit wel met dezelfde beslag kan.
In hetelucht zal vermoedelijk wel een langere tijd nodig zijn, of en hoeveel grill er bij kan, weet ik niet.

Ingrediënten
Voor beslag
Voor erop en eronder
Bereiding
Voorbereiding
Schil de gember en snijd deze in zeer kleine stukjes.

Vet de cripsbakplaat in met roomboter.
Strooi de paneermeel erover, vergeet ook de randen niet.

Beslag maken
Doe de roomboter in de beslagkom en maak de roomboter zachter door in ca. 20 seconden te verwarmen in de magnetron.
Doe de suiker erbij en meng goed door elkaar.
Doe de eieren erbij en meng goed door elkaar.
Doe de melk erbij en meng goed door elkaar.
Doe de bloem beetje voor beetje erbij en meng goed door elkaar.
Doe de gesneden gember erbij en meng goed door elkaar.
Doe het zout en de wijnsteenzuurbakpoeder erbij en meng goed door elkaar.

Cripsplaat vullen
Doe het beslag in de cripsplaat en smeer de bovenkant glad en gelijkmatig.
Leg de gehalveerde bananen erop, en/of schijfjes banaan. Druk ze een halve tot een hele centimeter erin.
Strooi wat suiker gelijkmatig over het geheel heen.

Bakken
Stop de gevulde cripsplaat in de combimagnetron en doorloop de volgende programma's:
- 9 minuten Crips
- 5 minuten 750 Watt
- 3 minuten 350 Watt

Tenslotte
Laten rusten en enkele uren later: smullen!

pagina

datum: 11 juli 2019
door: Joris Brouwer